Verhalen over vrijheid.

I wander because thats what makes me happy

Ik liep met mijn kindje in de kinderwagen langs mijn oude lagere school. kijk Kiki! Zei ik enthousiast. Alle kindjes zitten gezellig in de klas samen! Leuk he?! Jaaa zei Kiki blij.

En toen, ineens zag ik het. Daar zat ik in de klas als klein meisje en ik staarde naar buiten. Buiten zag ik mensen lopen zoals ik daar nu liep en dat kleine meisje daar in de klas verlangde er zo erg naar om daar te lopen. Nu zoals ik daar liep. Gewoon lekker buiten lopen wanneer ik dar zelf wil.

Ik haatte het om zo in de klas te zitten, opgesloten en vol verplichtingen. Als ik later ouder ben dacht ik, dan kan ik daar lopen gewoon als iedereen in de klas zit. ‘Dan ben ik echt vrij’ dacht ik.

Als ik later ouder ben, dan mag ik zelf beslissen wat ik doe!

Nu liep ik daar, precies zoals ik me als klein meisje had voorgesteld. Gewoon onder schooltijd.

Alleen besefte ik me dat ik me heel anders voelde dan ik me had voorgesteld als kind. Ik liep daar wel, alleen voelde ik me helemaal niet vrij. Ik moest nog zo veel doen vandaag! Ik had veel meer verplichtingen dan ik me ooit had kunnen voorstellen als klein meisje.

Ineens voelde ik me down.

Wat was er gebeurd? Mijn verlangen om vrij te zijn bestond al zo lang als ik me kan herinneren besefte ik me.

Maar ik was even 1 heel belangrijk ding vergeten, ik ben nu volwassen! Als kind moest ik luisteren naar de ‘grote mensen’ Maar nu ben ik 1 van die grote mensen!

En toen werd alles weer helder. Om mezelf vrij te voelen hoef ik alleen maar te kiezen. Te kiezen voor waar ik gelukkig van word. Ik hoef naar niemand meer te luisteren en daar zit de vrijheid in. Een keuze hebben geeft vrijheid en een keuze hebben we altijd!

Een heel stuk lichter liep ik weer door. In gedachte zwaaide ik naar de kleine Sabine die daar opgesloten zat achter het raam in de klas.

Sorry lieverd, ik was jou en je dromen even vergeten maar ik beloof je dat ik weer ga kiezen. Kiezen voor mezelf.

‘Voor alle kleine meisjes of jongens in ons’

Volg me op Instagram en luister naar mijn podcast voor verhalen en inspiratie.