Een keuze maken geeft je vrijheid, ook al blijkt het achteraf niet de juiste keuze. Op het moment dat je kiest, zal je in charge zijn over je leven. Je hebt grip op je leven en je geef jezelf de ruimte om uit te proberen waar je gelukkig van word. Dit zorgt ervoor dat je vrijheid ervaart.

Waarom overkomt mij dit?

Huilend zat ik op de grond in de keuken. Waarom, na alles wat ik al heb meegemaakt moet mij dit overkomen?

Het deed zo veel pijn, de pijn kende ik wel. De pijn van rock bottom, maar niemand had mij verteld dat ik die pijn van rock bottem zo vaak achter elkaar zou moeten doorleven. Ik dacht dat nadat mijn relatie plotseling over was, ik ons mooie nieuwbouw koop appartement moest verlaten omdat ik met mijn minimum loontje als kapster niet eens een hypotheek kon krijgen en weer bij mijn ouders moest gaan wonen, dat het diepste punt was van mijn leven. Ik dacht oprecht dat het nooit erger zou kunnen als dat. Dat ik nooit meer zo veel pijn en ondragelijk verdriet zou hoeven ervaren.

Maar dat was pas het begin…..

En het voelde alsof ik elke keer weer een beetje opkrabbelde en dan weer steeds harder naar beneden viel. En die rocks on the bottem, die werden steeds puntiger en scherper.

En daar zat ik dan weer, huilend op de grond van de keuken. Letterlijk op de grond waar ik op de een of andere manier een beetje troost vond. Misschien dacht ik onbewust dat ik daar hoorde na alles wat er was gebeurd. On the bottem.

Jaren had ik geknockt om uit al mijn shit te komen, mijn depressie te overwinnen, een nieuwe opleiding te gaan volgen, actief te gaan daten en nu ik mijn lieve man René had leren kennen en we samen een leven aan het opbouwen waren kwam dit….

Het moment dat we na al die vreselijke ziekenhuisbezoeken en hormoon pillen en hormoon spuiten en kijk operaties, en elke week een camera naar binnen om te kijken wat er in mijn baarmoeder gebeurde het besef dat het niet langer door kon gaan zo. Ik ging er aan onderdoor, ook onze relatie en het was het niet meer waard.

We stoppen ermee. We gaan nooit een kindje krijgen.

En dat deed zo veel pijn. Het deed letterlijk pijn.

Niet alleen omdat we geen kindje zouden krijgen, maar omdat we op een bepaalde leeftijd fase waren waarin een kindje krijgen, baby’s, baby showers en zwanger zijn het onderdeel van de dag was bij veel vrienden. En ik kon het niet aan. Niet nog een keer naar een baby shower wetende dat ik moest doen alsof ik blij was voor iemand anders.

Hoe moet dit dan verder? Dacht ik?

De kracht van kiezen.

Ik neem je expres mee in de emotie die ik voelde, en nog steeds als ik het zo aan het typen ben voel ik die emotie in mijn core. Zelfs nu er een kindje in de kamer naast mij ligt te slapen. Mijn kindje.

Ik neem je mee in de emotie om je te laten zien dat een keuze maken nooit makkelijk is. Kiezen voor jezelf op welk vlak dan ook is mega moeilijk juist. Maar toch nadat ik weer een beetje helder kon gaan zien heb ik een keuze gemaakt. Ik kies voor waar ik gelukkig van word. Ik kies voor iets wat ik in de hand heb in plaats van te blijven najagen wat ik niet in de hand heb.

En waar word ik gelukkig van? Reizen.

Was René het er gelijk mee eens? Nee hahaha, en laten we eerlijk zijn, in een VW Busje Europa door reizen was ook niet onze eerste keus. We wilden op Curaçao gaan wonen namelijk.

Het werd fulltime reizen in een VW Busje. Hoe wisten we nog niet, dat we ervoor gingen wisten we wel. En omdat we die keuze hadden gemaakt, de keuze om iets te doen waar we in de eerste instantie niet eens van durfde te dromen, gaf zo veel vrijheid!

En omdat we deze keuze hadden gemaakt waren we er 100% op gefocust. Binnen 8 maanden waren we vertrokken. Het werken naar onze droom was bijna nog leuker dan het leven van onze droom.

Elke avond lagen we samen in bed en fantaseerde we over hoe het zou zijn om in een Busje te reizen. We deden alsof we onder de sterren genoten van de nacht en hingen lampjes op in de slaapkamer alsof we aan het kamperen waren. Elke dag waren we bezig met de zoektocht en het sparen voor onze camper. Het voelde fantastisch en het was ons geheimpje. We vertelde het aan niemand wat onze plannen waren omdat we wisten dat niet iedereen onze droom zou steunen.

Zoals je leest was de weg ernaar toe echt een feestje, en hierdoor verdween mijn pijn, onze pijn langzaam maar zeker. Ik kon oprecht blij zijn voor vrouwen die zwanger waren. heb beïnvloede me hele gestel niet meer zo, omdat ik met onze droom bezig was.

En dit alles door alleen maar een keuze te maken. De keuze om geen slachtoffer meer te zijn van wat ons ‘overkwam’ Maar om ervan te leren dat je niet alles in de hand hebt, maar wel altijd een keuze hebt. En dat kiezen je de vrijheid zal geven waar je naar opzoek bent.

En toen? Na nog geen jaar ‘on the road’ kwamen we erachter dat ik zwanger was. Zomaar ineens was ze daar en begon de droom waar we al afscheid van hadden genomen.

Ook jij hebt een keus.

Vaak lijkt het alsof alles je maar overkomt en voelt het alsof je totaal geen grip hebt op je leven en alles wat er gebeurd. Dit is heel pijnlijk en begrijp me niet verkeerd, de vervelende situaties gebeuren ook echt. Je stelt je niet aan! Maar je hebt wel altijd een keuze, en je keuze kan zijn: ik kies ervoor om geen slachtoffer meer te zijn van alles wat er gebeurd. Ik kies ervoor om weer grip te krijgen op mijn leven.

En dit is waar ik je bij kan helpen. Om samen te kijken waar je op dit moment vast loopt in je leven waardoor je nu niet die vrijheid ervaart. Waardoor je niet helemaal happy bent terwijl je weet dat ook jij je echt gelukkig kan gaan voelen in je leven, alleen weet je nog niet hoe.

Dan is dit een goede start! Je kunt nu een gratis freedom call inplannen. Klik hier om je plekje te bemachtigen en om te kiezen! Kiezen voor jezelf, en om weer grip te krijgen op je leven en je geluk. Nu is het jou tijd!

Ik kijk er naar uit om je te spreken.

Heel veel liefs, Sabine