We are all just Prisoners of our own divice.

Het nummer “Hotel California” van the Eagles klinkt in mijn oren terwijl mijn voeten bij elke golf dieper in het zand zinken.

Muziek geeft mij altijd inspiratie. Het is de manier voor mij om verder te denken dat de grenzen die ik mezelf heb opgelegd. De zin: ‘we are all just prisowners here of our own divice’ raakt mij ineens. Ineens is alles helder. Dit leven dat ik leef, het leven wat we allemaal leven is de uitkomst van onze eigen uitvindingen.

Nooit heb ik me echt gelukkig gevoeld, ik voelde me juist altijd gevangen in het leven dat ik leefde. In het leven dat de mensen om me heen leefde. Een vaste baan, elke dag van half 9 tot half 6 in de kapsalon staan. Een vaste relatie en schoonouders die met zachte hand ons het huwelijksbootje in probeerde te duwen. Een nieuwbouw koop appartement, en elk weekend in dezelfde kringen een drankje drinken in de kroeg.

Waarom was ik zo ongelukkig? Waarom, als ik alles heb wat je ‘hoort’ te hebben voel ik me zo gevangen. Dit is toch hoe het leven hoorde te zijn?

En toen stond ik daar. Met mijn voeten in het zachtste en witste zand wat ik ooit in mijn leven heb gezien met wapperende palmbomen boven mijn hoofd en de meest kleurrijke zonsondergang die je je kan voorstellen. En nu? Nu besefte ik me opeens dat het leven zoals ik het kende, het ‘perfecte plaatje van het leven dat we allemaal kennen in de Westerse maatschappij mij juist gevangen hield. ‘We are all just prisowners here of our own divice’ Dat is het. Ik voelde me gevangen door de uitvinding van het leven zoals wij die in hebben gedeeld. Zoals ik die had ingedeeld, omdat ik het zo geleerd had.

En toen, terwijl ik daar stond voelde ik me nog ongelukkiger, want in mijn beleving wast dat het enige leven waar ik naar terug kon als het avontuur hier op dit kleine tropische eiland in de Indische oceaan ten einde zou komen.

Alles is altijd een keuze.

Het is altijd een keuze, zei ze tegen me. Hoe bedoel je? Het moet toch zo? Ik moet toch werken? Ik moet toch mijn rekeningen betalen? Hoe bedoel je het is een keuze? Ik snapte er niks van toen mijn psycholoog dit tegen me zei een aantal jaar nadat ik terug was gekomen in Nederland na mijn inzicht die ik had op dat mooie tropische eiland.

Maar deze woorden zijn altijd blijven hangen. Het heeft even geduurd, maar na een tijdje snapte ik het. We zijn gevangenen van onze eigen uitvindingen! Dit betekend dat we hierin dus keuzes hebben gemaakt, en dus ook andere keuzes kunnen gaan maken. Wauw, ik voelde ineens zo vrij waardoor ik anders ben gaan kijken naar het leven dat ik leefde en de keuzes die ik maakte.

De keuze om mijn leven anders in te gaan richten, nieuwe opleidingen te gaan volgen en nieuwe dingen uit te gaan proberen voelde zo fantastisch vrij!

Voor het eerst in mijn leven durfde ik mijn eigen keuzes te gaan maken en mijn hart te gaan volgen, en dit was en is de ultieme vrijheid.

Een andere keuze maken, kan het zo simpel zijn? Ja als je het zo verwoord wel. Alleen is het proces wat daar aan vooraf gaat is niet simpel. Het is damn hard….Maar, aan het eind van dit proces ligt je vrijheid, en die is heel het proces zo mega waard!

Jezelf vrij voelen, kiezen voor waar jij gelukkig van word, je hart volgen. Of nog een stapje daarvoor, erachter gaan komen waar je gelukkig van word, en weer leren luisteren naar je hart voordat je die kan gaan volgen. Dit is waar ik je bij help lieve vrouw.

Want ook jij, kan je 100% vrij gaan voelen! Om samen te kijken waar je momenteel tegenaan loopt, kun je nu een gratis en vrijblijvende zoom call inplannen.

Klik hier als je er klaar voor bent om jezelf vrij te gaan voelen.

Lieve vrouw, het is tijd voor jou!

Heel veel liefs, Sabine.

Volg me voor meer inspiratie op Instagram.