Wie ben ik…

Hoi!

Ik ben Sabine Melissa Smit,

Getrouwd met René, moeder van Kiki-Moon en 2 hondjes. Mindfulness coach en fitnesstrainer.

Let’s be free in body and mind!

Mijn verhaal

 

Hoi, ik ben Sabine

En ik geloof dat iedereen zich vrij kan voelen in hun lichaam en mind.

Jarenlang was ik super onzeker over mijn uiterlijk, hoe ik eruit zag en alles wat ik zei. Ik werd rood als ik voor de klas moest spreken en had zo weinig zelfvertrouwen dat ik mijn lichaam altijd een beetje verstopte.

Regelmatig kreeg ik als jong meisje veel opmerkingen over me heen over mijn uiterlijk. Ook

in mijn pubertijd bleef dit doorgaan.

Dit zorgde ervoor dat ik ook geestelijk niet lekker in mijn vel kwam te zitten. Door mijn onzekerheid ben ik zelfs erg depressief geraakt. Ik snapte maar niet wat er aan de hand was, waarom voelde ik me zo?

Ik was het zat om me zo te voelen, dus ging ik op zoek naar hulp. Ik had mezelf voorgenomen dat ik naar de sportschool ging, en sloot me aan bij een programma dat mij 6 maanden zou begeleiden zodat ik fit en strak in mijn vel zou komen te zitten.

Helaas was dit programma zo ontworpen dat ik maar op heel weinig voeding heel veel moest gaan sporten. Dit zorgde ervoor dat ik zeker strakker in mijn vel kwam te zitten, maar dat ik mijn lichaam en daardoor ook mijn geest helemaal aan het uitputten was. Hierdoor werd ik niet gelukkiger.

Daarbij waren mijn man en ik ook bezig om een kindje te krijgen, maar dit lukte niet. Achteraf besefte ik me niet dat mijn lichaam en geest gewoon op waren. Een kindje laten groeien in je lichaam vergt veel energie, en ik denk dat mijn lichaam dit er niet bij kon hebben.

Sporten vond ik wel super leuk en ik begon met variëren in het bewegen. Ik ging doen waar ik op dat moment zin in had. Dit zorgde ervoor dat ik weer plezier kreeg in het sporten. Zo veel zelfs dat ik een opleiding tot fitness trainer volgde. Nu leer ik vrouwen hoe ze zelf fit kunnen worden door thuis of buiten in een park te gaan trainen. Door middel van korte fitness trainingen zonder dat je er iets voor nodig hebt.

Door beter naar mijn lichaam en geest te gaan luisteren merkte ik dat ik meer rust en plezier ervaarde in alles wat ik deed in mijn leven.

Ik begon me meer in mindfulness te gaan verdiepen. Doordat ik zo goed leerde luisteren naar mijn lichaam en geest durfde ik zelfs mijn droom achterna te gaan.

Mijn man en ik stopten met  de behandelingen in het ziekenhuis die we al jaren aan het doorlopen waren om een kindje te krijgen en gingen voor onze droom. Fulltime reizen door Europa met een VW busje.

Ik leerde dat het er niet om ging hoe ik eruit zag, maar over hoe ik mezelf zag. Jaren haatte ik mijn lichaam en stond ik voor de spiegel vol afgunst naar mijn spiegelbeeld te kijken. Ik vertrouwde mezelf niet en vond mijn mening er niet toe doen.

Dit ben ik gaan omdraaien. Ik ben gaan leren van mezelf te houden, hoe ik er ook uit zie. Ik ben gaan leren te vertrouwen om mezelf. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te gaan luisteren en erop te vertrouwen dat ik weet wat goed is voor mij.

Nu voel ik me fit, gezond en zit ik geestelijk lekker in mijn vel. En als kers op de taart raakte ik zelfs zwanger tijdens onze reis door Europa.

Toen we terugkwamen in Nederland ben ik gelijk een opleiding mindfulness coach gaan volgen. 

Nu leer ik vrouwen van zichzelf te houden, precies zoals ze nu zijn. Ik leer ze bewegen en sporten vanuit liefde voor hun lichaam en niet omdat ze hun spiegelbeeld haten. Ik leer ze hun lichaam te voeden met de juiste voeding die ze nodig hebben en omdat ze weten hoe goed ze zich erdoor voelen.

Nooit meer strenge diëten die je volgt omdat je je lichaam haat. Nooit meer met klotsende oksels naar de sportschool, zonder enig idee wat je daar moet doen, dus ga je maar op de loopband staan. Zonder resultaat…

Maar net als ik door liefde voor je lichaam bewegen. Jezelf op nummer 1 zetten, meer rust ervaren doordat je vertrouwt op jezelf en weet wat goed voor je is!

Ben je klaar om jezelf volledig te omarmen, met alles wat er is en is geweest, ook al weet je misschien nog niet hoe?

En heb jij het gevoel dat het nu eindelijk tijd is om écht in actie te komen? Samen gaan we ervoor zorgen dat je met de juiste voeding en liefde voor je lichaam, dat je volledig jezelf wordt. Op zo’n manier zoals je er waarschijnlijk nog nooit over na hebt gedacht, waardoor jij resultaten creëert waar jij nu alleen nog maar van kunt dromen.

 

Veel liefs,

Sabine

 

Sabine Melissa Smit