Wie ben ik…

Hi fantastisch mens!

Ik ben Sabine Melissa Smit,

Getrouwd met René, moeder van Kiki-Moon en 2 hondjes.

Let’s be free!

Mijn verhaal

 

Hoi, ik ben Sabine

En ik geloof dat iedereen zich vrij hoort te voelen in het leven.

Nooit voelde ik me vrij, maar dit besefte ik me niet. Het enige wat ik wist was, ik ben niet echt gelukkig.

Ik droomde over reizen, en andere keuzes maken dan het leven wat ons voorgeschoteld word in de westerse maatschappij waarin we leven.

Het bleef altijd bij dromen, want om echt zo’n beslissing te gaan nemen kwam niet eens bij mij op.

Ik was altijd heel erg onzeker en durfde niet te kiezen voor mezelf en dus ook niet voor waar ik van droomde. De optie dat ik mijn eigen leven zo zou kunnen indelen zoals ik dat graag wilde zag ik niet eens. Zo ver was ik verwijderd van wie ik daadwerkelijk was. 

Ik volgde netjes in grote lijnen het leven zoals het ‘hoort’ Ik had een leuke relatie, we kochten een huis en we werkte fulltime en spaarde voor de toekomst.

Pas toen mijn relatie stuk liep, en ik voor mijn gevoel niks meer had en dacht nooit meer dieper te kunnen zinken durfde ik voor het eerst in mijn leven te kiezen. Te kiezen voor mezelf en mijn dromen.

Ik vertrok in mijn eentje naar de Seychellen. De beste beslissing die ik ooit heb genomen. Ik heb heerlijk rondgereisd en genoten van het leven op een tropisch eiland. En voor het eerst in mijn leven, toen ik alleen achter de douane naar de gate liep, voelde ik me vrij!

Eenmaal terug in NL heb ik heel erg moeite gehad met het leven wat we hier leven. Ik was weer terug in het land waar alles moet, en ik werd er niet blij van.

De jaren daarna ben ik heel hard aan de slag gegaan met mijn mind, het leven, en kiezen voor mezelf en waar ik gelukkig van word.

Ik leerde mijn man René kennen en samen hebben we besloten om altijd te kiezen voor onze dromen. 

Zo hadden we een kinderwens. Helaas was een kindje krijgen niet voor ons weggelegd, jaren en heel veel behandelingen later kozen we ervoor om deze droom te laten gaan.

We kozen voor een nieuwe droom. Fulltime reizen in een VW busje! 

Een jaar lang reisde we door Europa en werkte we op campings. Het was echt fantastisch. En ja, ineens was ik zwanger! Het kiezen voor mezelf en voor waar ik gelukkig van werd gaf me waarschijnlijk zo veel rust en vrijheid, dat ik op een natuurlijke manier toch ineens zwanger was.

Ik voelde me nooit vrij in mijn leven, en ik dacht dat ik me voor het eerst vrij voelde omdat ik ging reizen naar de Seychellen.

Maar, de vrijheid die ik voelde kwam niet voort uit het reizen zelf. De vrijheid die ik voelde is ontstaan omdat ik eindelijk koos voor wat ik graag wilde en waar ik gelukkig van werd.

 Freedom is a state of mind.

En dat is het echt. Als je voor jezelf leert kiezen en gaat doen waar je gelukkig van word, pas dan ga je echte vrijheid ervaren, waar je ook bent in de wereld, en op wat voor manier je je leven ook in wilt delen.

Ben je ook klaar om je echt vrij te gaan voelen?

Mijn onderzoek naar vrijheid deel ik hier met je! 

Buiten leven, reizen in onze nieuwe camperbus, en alls wat ik ontdek deel ik hier met je!

In de vorm van blogs, podcasten, E-books en leuke artikelen in de webshop.

See you everywhere! Bye.

Heel veel liefs,

Sabine